perjantai 15. heinäkuuta 2016

Korkomäen kovimmat keräilijät

Pääsimme tänään tutkimaan vanhan kaupan jäämistöä. Myös kaupan yhteydessä sijainneen asunnon sisustus oli erittäin runsas. Pääsemme omassa asunnossamme todennäköisesti samaan muutaman vuoden kuluessa, mikäli materian voittokulku jatkuu. Toistaiseksi meillä on todella runsaasti tyhjää seinäpinta-alaa, ja tänään tajusin, että katoista puhumattakaan!

Ja mitä kiinnostavaa vanhasta kaupasta voisi löytyä? Mainoskylttejä!



Peltipurkkeja löytyi muutama. Suurin osa on poikien leikkimökkiin, mutta "Herkku makeisia" pääsee omiin kokoelmiin, samoin oikein hyväkuntoinen "Sellotape".


Miekkonen löysi autoradan ja 80-luvun V8-lehtiä.


Kaupassa oli myös erittäin runsas valikoima vanhoja Riihimäen ja Karhulan lasitölkkejä. Osaan oli kannet, osaan ei. Haalin mukaan kaksi isoa kymmenen litran tölkkiä ja kolme pienempää.


Keittiöön löytyi upouudet matot. Niin meikäläisen väreissä!


Siellä me oltiin!


Kyllä kesäloma on ihmisen parasta aikaa. Satoi tai paistoi!

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kymppihän riittää!

Joskus harvoin sitä tekee hyvän löydön. Facebookista saa harva se päivä lukea, kuinka joku on löytänyt Finelin Tattikulhon vitosella tai pelastanut Arabian Jupiter-astiaston yläkerran mummolta, joka on juuri kiikuttanut sitä roskiin. Tai sitten on käynyt jumalaton mäihä lasiroskiksella, ja on löytynyt kolmetoista kymmenen litran narupurkkia ja vielä Aimo Okkolinin signeerattua neodyymilasia. Yksi on sattunut sopivasti paikalle, kun tuttavan serkun kummin kaima on heittänyt pois pinkan Ebba Masalineja. Näitähän riittää.

Sanomattakin on selvää, että minulle ei ole niin käynyt. (En myöskään ole voittanut Lotossa.) Olen kyllä saanut äidiltä hienoja lasiesineitä ja äidin tuttujen kautta olen voinut ostaa edukkaasti jotakin pientä. Enoni olisi halunnut taannoin kaupata minulle Arabian 2-litraisen kissakannun hintaan 250e, joten aina sukulaisuussuhteesta antiikkikeräilijään ei ole mitään hyötyä. Kirppiksiltä ja romutoreilta olen tehnyt mukavia löytöjä, mutta en koskaan ihan pilkkahintaan.

Taannoin paikallisella romutorilla minulla kuitenkin oli tuuria. Huomasin erään pakettiauton takatilassa koivuvärisen, kiinnostavannäköisen senkin. Intoani vähän hillitsi se, että olimme liikkellä harrasteautolla, joten ei olisi mitään mahdollisuuksia saada senkkiä mukaan. Kävin kuitenkin tiedustelemassa hintaa, ja sympaattinen pariskunta määräsi hinnaksi kympin. Siis kympin! Löin kympin papan kouraan ja sovin, että tulen myöhemmin iltapäivällä noutamaan huonekalun.

Mikä ei Hondaan mahdu, sitä ei tarvita. Nooh...
Mihis tää laitetaan?
Senkki löysi paikkansa eteisestä. Siitä tulee oivallinen säilytyskaluste pikkusälälle, kuten hanskoille, tumpuille ja villasukille. Lisäksi se on kätevä laskupaikka esim. laukulle. Kunnoltaan vanhus on ihan ok, vähän on käytönjälkeä pinnassa, mutta meillä sillä ei ole niin väliä. Takana on puolikas tarraa, josta käy ilmi, että senkki kotimaista tuotantoa.

Istuu kuin nakutettu!

Vertailun vuoksi on lisättävä, että kaikki vanhat huonekalut eivät kympillä liiku. Romutori, josta tämä senkki löytyi, järjestetään kirpputorin piha-alueella. Poikkesimme samaisena päivänä ystäväni kanssa myös kirpparilla sisällä, ja ystäväni huomasi kauniin pikkupöydän. Siinä ei ollut hintalappua, joten myyjä soitti omistajan paikalle sen kertomaan. Hinta oli kolmesataa. Ei ollut lottovoittajia liikkeellä.

Kolmensadan pikkupöytä.


lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kangasalan Restaurantapäivät 2016

Eilen perjantaina vietimme kesäpäivää Kangasalla. Kyseessä oli Tampereen seudun mobilistien järjestämä vuosittainen romutoritapahtuma, jossa on yleensä todella runsaasti myyjiä (n. 700) ja ostajia. Tapahtuma on kaksipäiväinen (perjantaina klo 10-20 ja lauantaina klo 7-15), mutta parhaat löydöt tekee aikainen mato, joten olimme paikalla heti perjantaina jo ennen kymmentä.

Aiempina vuosina aurinko on porottanut ja polttanut pakastebroilerin värisiin jäseniini kunnon punat, mutta nyt sai kääriytyä takkiin ja piiloutua sateenvarjon alle. Myyjiä ja ostajia oli tavallista vähemmän, mutta yhtä kaikki tarjontaa oli mukavasti.

Alkuun satoi ihan kunnolla.
Vähän masentava romutoripöytä...
Arabiaa.
Ja lisää herkkuja. Pienellä Heluna-kannulla oli hintaa 92e.
Hauskat kiukkuiset nuket.
Jatkuvasti tulen nirsommaksi hankintojen suhteen, koska monenlaista alkaa olla jo kerättynä ja puuttuvia palasia on aina vain haastavampaa löytää. Monesti tosin löytää jotain, mitä ei tiennyt tarvitsevansakaan, ja sitten sille löytyy passeli paikka kotoa.

Löydöt.
Vanhoja opetustauluja alkaa jo olla melkoinen määrä, eikä kaikille löydy edes paikkaa. Silti kartutin nytkin kokoelmaa parilla, koska sopuhintaan löytyi hauskat. Paavo Nurmi päätyy yleisurheilua harrastavan kaimansa seinälle ja Tuberkuloosiliiton ohjeistus keittiöön.

Oivallinen keittiöntaulu.
Arabian Pomona ja Tutti Frutti -sarjoja olen keräillyt jonkin verran, ja nyt löytyi vähän täydennystä. Kotona tosin huomasin, että karviainen minulla jo oli... Näin hyvä keräilijä olen, etten edes tiedä mitä minulla on ja mitä ei! Mansikkamuki taas on ollut pitkään toivelistalla, mutta tähän asti on löytynyt vain liian huonokuntoisia tai tyyriitä yksilöitä. Nyt minulla on hienoin mahdollinen kesäkahvimuki! Finelin punainen jääkaappirasia oli edullinen heräteostos. Se tuli ilman kantta, mutta kannen oli tämä kaukaa viisas keräilijä napannut jo aiemmin kirpparilta.

Puuttuvia palasia. :)
Poikkesimme kotimatkalla vielä Lentolassa Pirkan kirpputorikeskuksessa, mutta sieltä ei löytynyt tällä kertaa mitään. JOS en olisi jo ostanut yllä mainittuja tavaroita, OLISIN varmaankin ostanut Kasperi-kynttilänjalan, mutta kun en niitäkään oikeastaan keräile. Pirkan kirpputorikeskuksessa on Retropuoti, jossa on monenlaista kivaa vanhaa tavaraa. Retropuodissa tavarat olivat "oikeissa" hinnoissaan eli vähintäänkin kolminkertaisia kirppishintoihin verrattuna.

Yleiskuva Retropuodin herkuista.
Blogin kirjoittelu on ollut puoli vuotta tauolla. En lupaa lyhentää postaustiheyttä, mutta mielessä olisi pari aihetta, joista saattaisi tekstiä syntyä. Kirppareilla, romutoreilla ja huutokaupoissa käydään edelleen säännöllisen epäsäännöllisesti. Kuulumisiin! :)