lauantai 23. marraskuuta 2013

Ankeuden karkoitukseen

Marraskuu ei ole ihmisen parasta aikaa. Ankeutta voi yrittää poistaa shoppailemalla, syömällä ja virittelemällä jouluvaloja. Nämäkään keinot eivät silti takaa mitään.

Piparkakkuja leivoin lapsen kanssa jo viime viikonloppuna.
Liian pieni taikina.
Tein ison määrän taikinaa kerralla ja laitoin osan pakastimeen. Lapsen kanssa ei jaksa leipoa peltitolkulla, mutta toisaalta hänestä on mukavaa tehdä pipareita monena viikonloppuna. Keksin tämän pakastuskikan jo viime jouluna, ja hyvin toimii!
Pulleat piparit.
 Shoppailin tänään uuden suklaamuotin. Oli pakko testata heti tänään, ja valmistin erän raakasuklaata.
Raakasuklaan ainekset: Kaakaovoita, kaakaojauhetta, hunajaa,
tocotrienolsia, vaniljaa, kookosöljyä ja himalajansuolaa.

Uusi suklaamuotti toimi erinomaisesti. Jääpalamuottiin suklaat tarttuvat kiinni, eikä ulkonäkö ole toivotunlainen. Uudella muotilla valmistetut suklaat taas ovat kiiltäviä ja kauniita, ja aivan ihania muutenkin! Näissä mausteena chiliä.
Raakaa ja vahvaa!
Kaivelin kaapista joitakin valoja jo. Enpä sano, että olisivat jouluvaloja, mutta jonkinsortin kaamosvaloja ehkä. Paperinarupallon olen itse väsännyt taannoin. Tietämättömyyttäni ostin siihen ensimmäiset vastaantulleet led-valot, jotka osoittautuivat sinertäviksi. Viime vuonna vaihdoin palloon lämpimänsävyiset valot, jotka ovat paljon paremmat. Hopeanvärisiä kynttelikköjä meillä on nyt joka ikkunalle, mutta tuskinpa laitan niitä kaikkia esille.
Työhuoneen tunnelmaa. Neljän kuukauden totuttelun jälkeen liian
lyhyet retroverhot eivät enää pistä kovin pahasti silmään.

Ikean joulutähti päätyi jälleen portaikon ikkunalle. Okei, jotain jouluista jo.
Vähän joulua jo.
Marraskuiseen lauantai-iltaan kuului myös saunominen ja saunanjälkeinen punaviini. Punaviinin kanssa maistui Aurajuusto. Huomenna kaamosta selätetään hyvällä seuralla.

2 kommenttia:

  1. Nam, suklaat kuulostaa ja näyttää hyvältä. :) Meilläkin on jo ulkona puussa ja ulko-oven ympärillä valot. Mielestäni niitä on kiva polttaa näin vuoden pimeimpään aikaan, enkä miellä niitä täysin pelkästään jouluvaloiksi. Kyntteliköt on yhtä retroversiota vaille vielä varastossa ja niitä ajattelin laittaa joka ikkunalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos blogini ekasta kommentista! :)
      Olen samaa mieltä, että noita valoja voi viritellä jo hyvissä ajoin. Ulos pitäisi myös laittaa viikonloppuna, ettei kävisi niin kuin viime vuonna, ettei ikinä tullut laitettua.

      Poista