torstai 25. joulukuuta 2014

Aika hyvää aikaa

Joululoman pitäisi kyllä alkaa vähintään viikkoa ennen aattoa, mutta välttyisikö sittenkään kiireeltä ja stressiltä? Toisaalta, nyt on vielä paljon lomaa jäljellä eikä tarvitse tehdä yhtään mitään!

Jouluaattoa vietimme kokolailla perinteiden mukaan. Aamupäivä meni häärätessä, puoliltapäiviltä katsoimme Lumiukon ja Joulurauhan julistuksen ja söimme joulupuuron. Miekkonen kävi lasten kanssa viemässä kynttilät haudoille, sillä välin hoidin tontun tehtäviä keräämällä piilottamani lahjapaketit ja viemällä ne kellariin odottamaan joulupukin tuloa. Kahdelta kävin lasten ja äitini kanssa joulukirkossa.

Kirkon jälkeen aloimme valmistella jouluateriaa ja pääsimme ruokapöytään, kun veljeni perhe saapui. 

Porkkana-, peruna- ja lanttulaatikko,
lihapullakastike ja perunat kuuluvat aina joulupöytään.

Joulukattaukseen kuuluu Arabian Välke-astiasto ja antiikkilasit.
Ruuan jälkeen joulupukki saapui. Omat kolme- ja neljävuotiaat sekä heidän yksivuotias serkkunsa olivat valtavan innoissaan.

Osa lahjoista avattiin jo ennen kuin kaikki paketit oli saatu jaettua.
Jälkiruuaksi nautittiin kahvit ja makeaa syötävää.

Kahvipöydässä oli sateenkaarikakkua, suklaahyytelökakkua ja pipareita.
Kunnon ähky tuli kruunattua vielä iltamyöhällä, kun oli vaan ihan pakko lohkaista melkoiset kimpaleet herkkujuustoja punaviinin seuraksi. Tein myös poikkeuksen sokerittomaan ruokavaliooni ja lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen söin kourallisen Pätkis- ja Da Capo -konvehteja.

Tänään olen nautiskellut toimettomuudesta. Kävimme ulkoilemassa ja löysimme viereiseltä urheilukentältä luisteluradan! Lähipäivinä kaivan luistimet naftaliinista ja menen kokeilemaan, paljonko mustelmia saan takalistooni.

Joululahjat olivat mieluisia. Veljeni ostaa minulle joka vuosi Finlandia-voittajan, tänä vuonna arvelen pitäväni kirjasta kovasti. Jo ensimmäiset sivut tempaisivat mukaansa. Miekkonen oli hankkinut minulle vanhaa Arabiaa ja punaviiniä - hän tuntee minut aika hyvin. Naapurista saimme hurmaavan punaisen emaliämpärin. Kuvassa oleva piparipurkki on lahja eräältä oppilaaltani, minusta sekin on ihana muistaminen.

He tietävät mitä tekevät.
Oikeuttaako puolentunnin palelu leikkikentällä tyhjentämään kulhollisen kohvehteja? No, pienemmän lapsen mielestä ainakin. Osallistuin vähän itsekin talkoisiin. Söin tänään eilisiä jouluruokia kahteen otteeseen, ja varmistin sillä kunnon ähkyn täksikin päiväksi. Porkkanalaatikkoa, rosollia, keitettyjä munia, savulohta, kylmäsavulohta, isoja katkarapuja, juustoa...


Jouluselfie.
Näiden tonttujen myötä hyviä joulunpyhiä ja loppuvuotta kaikille! Nauttikaahan lomasta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti