tiistai 9. elokuuta 2016

Loimaan Rompepäivät 2016

Viimeinen lomaviikonloppu vietettiin Loimaalla ja Forssassa. Lähdin lasten kanssa jo perjantaina junalla Loimaalle mummulaan, jotta olisin lauantaiaamuna hyvissä ajoin Rompepäivillä. Olinkin heti kuudelta haukkana paikalla, jopa ennen useimpia myyjiä. :)

Rompelehdessä kerrottiin, että tapahtumassa on 650 myyntipaikkaa. Kaikki paikat eivät olleet täynnä, mutta myyjiä oli runsaasti. Vietin romutorilla seitsemän tuntia ja puhelimen sovelluksen mukaan kävelin 10,5km. Romutorin kiertäminen käy siis melkeinpä urheilusta, eikö?

Tarjolla oli vaikka mitä. Paljon oli myös astioita, lasia, posliinia, purkkia ja purnukkaa, vaikka niistä ei nyt kuvia tullutkaan.

Vanhoja leluja.

Mainoskylttejä.

Peltipurkkeja ja nukkekodin kalusteita.

Lisää leluja.

Mainoskyltti tulevaan kahvilaani. (En vielä ostanut.)

Jonkun askartelemia Muumilaakson asukkaita.

Laatikollinen Nasse-setiä.
Kysyin kymmeniä kertoja päivän aikana, paljonko maksaa. Paljonko haluat tästä? Paljonko pyydät? Mitä maksaa? Mikä on hinta? Ja lähes jokaisesta hinnasta tinkasin. Se on osa hauskuutta, vaikka hinta ei sitten putoaisikaan.

Tällaisia löytyi.

Osa löydöistä.
Punaisessa Kehrä-kattilassa oli hintalappu 10e. "Myisitkö kahdeksalla?" "Juu!"
Amberin värinen pikkunoppa oli hinnoiteltu 40euron arvoiseksi, tinkasin vitosen. Kirkas noppa olisi ollut 20e, sain tingittyä kaksi euroa. Frankin jälkiruokakipot maksoivat aluksi vitosen kappale, mutta pienen jutustelun päätteeksi sain kolme kympillä. Pomona-leikkuulaudasta en saanut tingittyä, mutta hinta oli jo valmiiksi todella edullinen.

Löysin myös upean vihreän kastelukannun parilla eurolla.

Kaunis kastelukannu.
Vanhan Legon huoltoaseman löysin heti aamutuimaan. Tätä katseltiin jo alkukesästä Sastamalan romutorilla, mutta nyt sille oli tilaus, koska Miekkonen oli löytänyt vanhoja Lego-autoja heinäkuussa Restaurantapäiviltä.

Miekkosen uusi keräilykohde.
Sunnuntaina ajeltiin Forssan Harrasteajoneuvo Pick-Nickiin. Autojen lisäksi siellä on myös melko iso romutori, joka tänäkin vuonna kierrettiin melko nopeasti, sillä lapset olivat mukana.

Lähempää tarkastelua.
Romutorilta mukaan lähti Tatekan valaisin, Finelin maitotonkka (tai mikälie) ja pari Fauni-aiheista vihkoa 60-luvulta. Miksi ostaa rumia tavallisia vihkoja Tokmannilta, kun voi ostaa ihania Fauni-vihkoja romutorilta?

Forssan löydöt.
Pienet noppapullot päätyivät muiden noppien seuraan. Isoista minulta puuttuu vielä amber, keltainen ja toinen punaisista sävyistä (sininenkin on olemassa, mutta sitä en aio hankkia) ja pienistä puuttuu vihreä. 

Noppakokoelmani.
Luumukuvioinen leikkuulauta on kiva lisä näiden jo ennestään löytyneiden joukkoon. Näistäkin puuttuu vielä mm. maitokannu, muki, lautaset jne.


Kaj Frankin suunnittelemat Prisma-jälkiruokakipot ovat kauniin väriset. Nämä ovat 60-luvulta. Minulla on samaa sarjaa isoja ja pieniä kirkkaita juomalaseja.

Jälkiruokakulhot.

Vanhat lasilautaset löysin myös Loimaalta edulliseen hintaan. Niihin voi sitten laittaa vaikka niitä pieniä syötäviä!

Pieniä lasilautasia.
Erilaisia vanhoja ja hauskoja leluja keräilen kylpyhuoneen kaapin päälle. Sinne päätyivät Minni-vauva ja kumikoira.

Kylppärin lelukokoelma.
Loma on nyt sitten kokolailla paketissa. Mitään ihmeellistä ei tullut tehtyä, mutta mukavaa oli. Nyt on ehkä jo aikakin palailla arkeen ja rutiineihin. Ilolla kohti syksyä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti