sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Verhopohdintaa

Viikonlopun aikana on siivottu loput joulut pois. Ainoastaan ruokailuhuoneessa on edelleen punaiset verhot, koska haluaisin hankkia kokonaan uudet verhot sinne. En haluaisi laittaa vanhoja takaisin, koska ne ovat auttamatta liian tylsät, kermanväriset villasekoiteverhot, joissa on kullanvärisiä raitoja alaosassa. Haluan lisää räväkkyyttä.

Vanhat verhot ovat aneemiset.

Sain aamupäivällä vähän omaa aikaa, koska muu perhe päätti tehdä lumitöitä. Niinpä kaivelin kangas- ja verhovarastojani, mutta ruokailuhuoneeseen sopivia ei löytynyt. Muita aarteita kuitenkin.

Rakastan Howard Smithin kukkakuoseja! Tämä ihana verho löytyi viime kesänä Sattumankaupasta, mutta ei ole vielä löytänyt paikkaansa meillä. 


Tämän kukkaverhon ongelma on sama kuin edellisen, näitä on vain yksi, joten ei käy ruokailuhuoneeseen.


Tätä Tampellan Lilja-kuvioista kangasta olen ajatellut sisustustauluksi, mutta ehkä suunnitelmani toteutuu joskus viiden vuoden kuluttua. Aikaansaannokseni ovat tätä nykyä varsin heikonlaisia.


Olen kovin ihastunut räikeisiin kukkakuoseihin. Vanhoja Tampellan, Marimekon, Porin Puuvillan, Vallilan jne. verhoja löytää toisinaan. Usein tosin vanhat verhot ovat haalistuneita tai aivan liian lyhyitä. Meillä alakerran huonekorkeus on 285cm ja yläkerran 275cm, ja ikkunat ovat isoja, joten vanhat verhot ovat yleensä aivan töpöjä, koska haluaisin verhojen ulottuvan lähelle lattiaa.
 
Otin kuvia muutamista suosikeistani. Tällä hetkellä alkovin verhona on tällainen isokukka.


Olohuoneessa puolestaan on räikeää punaista, mustaa ja vihreää.


Makuuhuoneessa on Tampellan Kuusama-kuosiset verhot. Löysin ne viime kesänä Kangasalan Restaurantapäiviltä.


Myös keittiöön olisi kiva löytää jotain uutta ja keväistä! Ovien ikkunat kaipaavat myös päivitystä, eikä parvekkeen ovessa ole tällä hetkellä minkäänlaista verhoa. Seuraava projekti onkin verhojen parissa.

Onneksi satoi lunta. Nyt on ainakin vähän talvisempaa ja valoisampaa. Hyvää alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti