lauantai 8. maaliskuuta 2014

Raakaherkkukokeiluja

Testasin kahta uutta herkkureseptiä. Toinen oli jokseenkin paljon hehkutusta osakseen saanut avokado-suklaamousse ja toinen vadelmainen raakajuustokakku.

Avokado-suklaamoussea tein viime viikonloppuna Karita Tykän ohjeella. Koska minulla on aina kauhea kiire, viehätyin ajatuksesta, että ainekset vain mitataan blenderiin ja surautetaan sekaisin. Suuri yllätys minulle oli se, että avokado ei maistunut moussessa yhtään! Mousse maistui aivan tavalliselta suklaamousselta. Olisi kuitenkin ehkä pitänyt (sokko)testauttaa myös Miekkosella, oma makuaistini saattaa olla vähän vinoutunut.

Hyvää vahvan kahvin kanssa!
Tänään kokeilin vadelmaista raakajuustokakkua Syötävän hyvä -blogin ohjeella. Sekin oli erittäin hyvää, tosin kakun koostumuksesta huomasi, että pitäisi olla tehokkaampi tehosekoitinmylly. Minua ei toisaalta haitannut pieni "rosoisuus" purutuntumassa, mutta jos haluaisi, että kakku muistuttaisi myös rakenteeltaan tavallista juustokakkua, pitäisi ehkä myllyttää mössö tasaisemmaksi.

Tuoreet vadelmat sopisivat koristeeksi.
Vaikka nämä terveysherkkua ovatkin, olisi syytä muistaa, että energiaa näissä on paljon. Kun vaan oppisi sen kohtuuskäytön... :)

2 kommenttia:

  1. Avokado-suklaamousse kuulostaa erikoiselta...mutta kokeilemisen arvoiselta. Pitänee testata :-)

    VastaaPoista