lauantai 26. heinäkuuta 2014

Urkuharmooni muutti taloon

On ollut vilkas huutokauppaviikko. Tasan viikko sitten olimme kouluirtaimiston huutokaupassa Urjalan Halkivahan koululla, torstai-iltana olimme Haukijärven Harjulla tavallisessa romuhuutokaupassa ja tänään sitten Urjalan Nuutajärven koulun irtaimistohuutokaupassa. Tavoitteena oli etsiä keittiöön vitriini, lastenhuoneeseen lelukaappi ja muutama Masalinin opetustaulu. Toisin kävi.

Halkivahasta löytyi 50-lukuinen opettajanpöytä ja tuoli. Pöytä on umpipuuta ja kaapissa on puiset laatikot. Pinnassa on aika tavalla patinaa, mutta toistaiseksi saa olla tuollainen. Jos joskus innostun entisöimään, tuossa on hyvä kohde. Pöytä sopii keltaiseen huoneeseen kuin nakutettu!


Haukijärveltä ostin vain rottinkisen kukkapöydän.


Tänään ei edes pitänyt mennä mihinkään, mutta onnistuin kääntämään Miekkosen pään. Niinpä löysimme itsemme kolmatta kertaa viikon sisällä huutokaupasta, ja vieläpä saman meklarin... Kouluantiikista kiinnostuneita oli tänään paikalla enää muutama sata. Siltikään en saanut havittelemaani vitriiniä enkä lelukaappia. Mutta nyt sain pari uutta Masalinia! Vasemmalla on raita, joka tosin on Miekkosen ostos. Itse huusin oikeastaan liiankin paljon kärpässienestä, mutta joskus huutokaupassa iskee vauhtisokeus.


Pari pulpettia ja yksi iso pöytä tarttuivat myös mukaan, ja sitten se hulluin ostos ikinä, urkuharmooni. En todellakaan kuvitellut hankkivani sellaista, en edes osaa soittaa, mutta mutta... Puoliksi leikilläni tarjosin 15 euroa, eikä kukaan korottanutkaan. Kauhistuin, sillä se painoi aivan järjettömästi! Se pitäisi siis saada vielä kotiinkin. Onneksi kummisetä oli paikalla ja saimme kantoapua paikanpäällä. Kotona olikin hikinen talkoo kuljettaa soitin sisään.
Lopulta uusi asukki lepää laakereillaan ruokailuhuoneessa. Naapureiden harmiksi meillä alkaa nyt soittotreenit. Kissanpolkkaa on jo soitettu ja kaikkea muutakin, mitä voi yhdellä kädellä ja viidellä nakilla soittaa. :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti