lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kesäkuuta!

Muistin pitkästä aikaa, että minullahan on blogikin. Kevään aikana kaikki sisustamisjutut ja kirppistelyt jäivät muiden kiireiden varjoon. Se aika, mikä ennen meni töiden jälkeen kirppiksillä, meni keväällä uimahallissa. En varsinaisesti kadu. :)

Viikko kesälomaa on jo ehtinyt kulua aivan huomaamatta. Miten joku pärjää neljän viikon kesälomalla? Onneksi jäljellä on vielä monta viikkoa, niin ei tarvitse ahdistua. 

Kokeilen ensimmäistä kertaa lavakaulusviljelyä. Tulossa on sipulia, hernettä, porkkanaa, palsternakkaa ja punajuurta. Ensimmäinen vitsaus olivat naakat, jotka repivät harsoista itselleen pesäaineksia. Toinen vitsaus ovat jänikset, joita estämään asennettiin verkkoa. Tällä hetkellä viljelmä näyttää hyvältä. Oikestaan harmittaa, ettei tilaa ole kesäkurpitsan taimille eikä lehtikaalille.


Puutarhurina olen kehnonlainen. Naapuri tarjosi perennoja, mutta en kertakaikkiaan keksi, minne ne lykkäisin. Kaikki pensaiden alustat puskevat vuohenputkea, eikä minua kiinnosta kukkapenkkien perustaminen. Kukkia on tähän vuodenaikaan onneksi muutenkin, mm. kuistilla oleva kärhö on aivan upeassa kukkaloistossa juuri nyt. Myös omena-, kirsikka- ja luumupuut kukkivat ja nurmikko on keltaisenaan voikukkaa.


Lomapuuhana on ollut ulkoilua, kun säät suosivat ja sisäilyä, kun sataa. Perjantaina kauppareissu näytti tällaiselta.


Parit kirpparit oli pakko kiertää viime viikolla. Löysin peltipurkkeja, Mariskooleja, leivosvuokia ja pari Pomonaa. 


Meille on kertynyt jokseenkin paljon tavaraa, ja aion kesän aikana käydä kaikki komerot läpi. Säilytystilaa on näennäisesti paljon, mutta oikeasti pitäisi saada lisää kaappeja, jos samalla hamstraustahdilla edetään. Aloitin projektin poikien vaatehuoneesta, jossa onnistuin tiivistämään melkoisesti. Iso urakka tulee olemaan omat vaatekaapit, koska jostain kumman syystä en raaskisi luopua mistään enkä heittää mitään pois. Oikeasti en koskaan käytä kymmenen vuotta sitten hankkimiani vaatteita (vaikka ne mahtuisivatkin päälle), eikä niitä kukaan kirppariltakaan osta. Toinen iso urakka on keittiössä, jossa odottaa suursiivous ja kaikkien koriste-esineiden kylvettäminen. Lisäksi aikomuksena on saada kaappeihin hautautuneita aarteita esille ja uudelleenjärjestellä paikkoja. Siinä niitä lomasuunnitelmia seuraaville viidelle viikolle.

Aurinkoisia päiviä odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Kiva kun olet palannut blogin pariin. :) Hyvältä näyttää viljelmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, lomalla on helpompi olla aktiivinen tämänkin suhteen! :)

      Poista