perjantai 12. kesäkuuta 2015

Raakasuklaapatukat

Askartelin tänään raakasuklaapatukoita makeanhimoa taltuttamaan. Raakaleivonnaisten valmistaminen on kai lähinnä leipomista eikä askartelua, mutta koska se poikkeaa perinteisestä leipomisesta melko paljon, on outoa puhua leipomisesta.

Valmistin Maria Lönnqvistin ohjetta mukaillen "Hihityspatukoita". Ohjeessa niihin käytetään villimaapähkinöitä, mutta sellaisia en ole onnistunut saamaan edes nettikaupoista. Korvasin ne luomumaapähkinöillä.

Patukoiden pohjaksi tehdään tahna jauhetuista manteleista, maapähkinöistä ja mulpereista. Väliin tulee pakuritoffeeta (lucumaa, kookosöljyä, pakuriteetä ja vaniljaa) ja kokonaisia maapähkinöitä. Lopuksi patukat kastetaan raakasuklaaseen (kaakaomassaa, kaakaovoita, macaa ja hienonnettua kookossokeria).

Apulainen nappaa pähkinän jos toisenkin.
Tällä kertaa tein patukat pitkänomaiseen vuokaan. Aikaa kului paljon vähemmän kuin ilman vuokaa ja lopputuloskin oli paljon siistimpi.

Alastomat patukat.
Suklaakuorrutteen levittäminen on sottaista puuhaa. Pakastimessa jähmettämisen jälkeen siistin reunat veitsellä.

Kuorrutetut ja siistimättömät patukat.

Lopputulos on tässä! Lomalla on aikaa harrastaa ja nautiskella. Makoisaa viikonloppua!

Valmis yksilö valmiina nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti