lauantai 15. helmikuuta 2014

Verholaudat

Minulla on ollut jo pitkään työn alla saada olo- ja ruokailuhuoneeseen asuntomme alkuperäisasuun kuuluneet verholaudat. En nyt ole aivan varma alkuperäisyydestä, mutta luultavasti ainakin 50-60-luvulla verholaudat ovat kuuluneet sisustukseen. Edelliset asukkaat olivat laudat poistaneet ja asentaneet tilalle modernit, rumat ja aivan liian pitkät verhokiskot. Naapurihuoneistossa verholaudat ovat, ja niistä se ajatus lähti.

Puhuin tästä verholautatoiveesta appiukolle taannoin, ja hän lupasi näppäränä nikkarina toteuttaa idean. (Appiukko on tehnyt kotiimme useita puutöitä, mm. upean naulakon. Niistä joskus lisää.) Eilen illalla verholaudat vähän yllättäen saapuivat ja ovat kyllä erittäin hienot.

Ensimmäisessä kuvassa tilanne ennen verholautoja. Edelliset asukkaat olivat laittaneet niin pitkät verhotangot, että verhot jatkuivat pitkälle yli ikkunoiden ja ikkunat näyttivät suhteettoman suurilta.

Alkutilanne, johon en ollut tyytyväinen.
Uusien verholautojen kanssa ikkunat näyttävät sopusuhtaisemmilta. Vaihdoin verhotkin. Nämä hankin Lumppulan villiksestä. Verhoja on yhteensä neljä, joten ne olisivat sopineet hyvin työhuoneeseen, mutta näyttävät sopivan myös ruokailuhuoneeseen.

Uusi, parempi tilanne.
Olohuoneessa jatketaan vanhoilla verhoilla, koska parempiakaan ei ole löytynyt. Verholauta jotenkin ryhdistää ikkunan ilmettä.

Olohuoneen ikkuna ja keskellä pensas.

3 kommenttia:

 1. Oi kuinka hienot, paljon kauniimmat kuin edeltävät kiskot, ja tosiaan mittasuhteilla on merkitystä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen tosi tyytyväinen! En edelleenkään voi ymmärtää, miksi ne vanhat laudat on pitänyt kiikuttaa kaatopaikalle. :(

   Poista
 2. Ovatpa järkyttävän hienot verhot nuo alimmaiset, vautsi vau. Ota niistä joskus kuva jossa ne ovat kiinni jotta kuvio näkyisi paremmin. Tai ehkä täällä jossain jo onkin sellainen kuva? En tiedä, löysin tänne vasta. Näyttää kivalta! :)

  VastaaPoista