maanantai 15. syyskuuta 2014

Rakkaita esineitä

Sain Pilviraitin Marjaanalta haasteen listata seitsemän rakkainta esinettä kodista ja niiden tarinat. Listaa ei ollut helppo tehdä. Huomasin, että vaikka olen haalinut monenlaista tavaraa ympärilleni, ei ole montaakaan oikeasti kovin tärkeää. Tärkeät asiat ovat läheisissä, eivät materiassa. Tässä kuitenkin listani, olihan sitä hauska tehdä!

1. Sänky ja mummun virkkaama päiväpeite


Rakastan nukkumista. En ole lastenkaan myötä tottunut yövalvomisiin ja olen huonosti nukkuneena pahantuulinen. Nuorempana vielä jaksoin valvoa, mutta nukuin valvotut tunnit takaisin. Nykyään kun en voi koskaan nukkua "takaisin", en myöskään valvo juuri kymmentä pidempään.

Isäni äiti harrasti virkkaamista. Hän teki kymmeniä päiväpeitteitä kalastajanlangasta. Minulla on yksi hänen virkkaamansa parisängyn päiväpeite, joka on käytössä äärimmäisen harvoin. Yläkerrassa olevassa makuuhuoneessa kun ei juuri koskaan päivällä käydä, niin kiireisinä aamuina ei ole intoa pedata sänkyä hankalasti aseteltavalla pitsipeitolla. Hieno se on silti.

2. Peilipiironki


Peilipiironki on kulkeutunut minulle isäni kummitädiltä. Se ei ole sitä ominta tyyliäni, mutta olen yhtä kaikki kiintynyt siihen.

3. Kirjahylly


Kun muutimme nykyiseen kotiimme 2011, toteutin haaveeni suuresta kirjahyllystä. Silloin en vielä ollut niin kartalla käytettyjen tavaroiden markkinoista, että olisin älynnyt etsiä hyllyä käytettynä. Tänäpäivänä ostaisin erilaisen, mutta en myöskään ole valmis luopumaan tuosta valkoisesta jätistä, joka maksoi pienen omaisuuden. Toisaalta se sopii kotimme ruutuikkunoiden kanssa ihan mukavasti.

4.Purnukkakokoelma


Arabian Pomona- ja Tuttifruttipurkit ovat vasta hiljattain ilmestyneet kokoelmiini, mutta ovat niin ihania ja pirteitä, että kuuluvat suosikkeihini. Näissä ei ole mitään tunnesidettä mihinkään, joten tavallaan voisin hyvin laittaa näitä eteenpäinkin. Tuskinpa kuitenkaan niin teen.

5. Hirveän vanha Arabian paistivati


Tämän olen saanut isäni äidin jäämistöstä. Vati on kulkenut ehjänä evakkomatkat Karjalasta Pohjanmaalle ja takaisin, myöhemmin rajan takaa uudelleen kotiseudulle. En ole koskaan vatia käyttänyt, mutta ei tulisi mieleenikään laittaa sitä kirpparille myyntiin.

6. Mariskoolit


Ehkäpä kaiken keräilyharrastukseni taustalla on Mariskoolit. Äitini oli aikoinaan Nuutajärven lasitehtaalla töissä lasintarkastajana. Hänellä näitä skooleja oli kymmeniä. Häneltä sain ensimmäiset, ja ne ovat niin vanhoja, ettei pohjassa edes lue Marimekkoa. On myös joitakin harvinaisia välivärejä. Nykyisin minulla on 15 isoa Mariskoolia ja kolme pientä. En enää keräile niitä mitenkään aktiivisesti, mutta aina ne ovat jossain esillä ja muistuttavat ajasta lapsuudenkodissa, jossa skooleja oli ikkunoiden väleissä.

7. La Rambla -taulu


Meillä ei ole tauluja, paitsi tämä yksi. Se on häälahja espanjalaisilta ystäviltäni, ja muistuttaa minua mainiosta ajasta, jonka vietin vaihdossa Barcelonan lähellä. Taulussa on kuvattuna La Rambla eli Barcelonan kävelykatu Placa Catalunyalta merelle päin.


Tapoihin kai kuulusi haastaa lisää bloggareita tämän pariin, mutta kaikki aktiivisesti seuraamani bloggaajat ovat tainneet tämän jo saada. Saa vapaasti tarttua, jos siltä tuntuu!


1 kommentti:

  1. Kiva kun vastailit. Näitä on ollut niin kiva lukea blogeista. Tosi ihana pitsipeitto. :)

    VastaaPoista