lauantai 6. syyskuuta 2014

Syksyinen lauantai

Kävimme aamulla torilla aamiaisella. Luultavasti se oli tämän kesän viimeinen ulkona syöty aamupala.


Ostin vihanneksia. Kirsikkatomaatit tekivät kauppansa niin hyvin, että sain oikeasti pitää puoleni. Litra upposi parempiin suihin vartissa. Myös pakkaamaton kurkku oli niin hyvää, ettei sitä enää kuvassa näy.

Torilta jatkoimme rompepäiville. Luulin, että tältä kesältä romutorit olisivat jo loppu, mutta vielä oli läheisen kirppiksen pihalla romutori. Enää ei myyjiä ollut kovin paljoa. Ostin vanhalta papparaiselta  söpön punaisen veskan ja järjettömän määrän Sarviksen munakuppeja! Tervetuloa pääsiäinen! Sitten suuntasimme katsomaan "pikkufiiattien" kokoontumisajoja Heinijärvelle.


Iltapäivä meni kotona siivotessa. Kunnon suursiivouksen tekeminen tässä huushollissa on työlästä mutta palkitsevaa. Yritän viikkosiivouksilla pitää asuntoa siinä kunnossa, ettei suursiivousta tarvitsisi kovin usein tehdä, mutta pölyä keräävää pikkusälää vaan on kertynyt niin paljon, että välillä on tartuttava rättiin.

On mukavaa vähän vaihdella keräilyesineiden järjestystä. Putkiradion päällä on nyt Riihimäen lasia ja Aalto-vaasi.


Grundigin muotoilu miellyttää silmää.


Sain vastikään kolmen litran Ihanne-tölkin lahjaksi. Laitoin sen keittiön ikkunalle enkelinsiiven katveeseen. Lasisieni ja sammakot sopivat syksyyn myös.


Keittiön ruokailutila täyttyy pikkuhiljaa. Viimeisin tulokas on oikealla nurkassa kyyhöttävä palmu.


Keittiö on ollut ilman mattoja siitä saakka, kun pesin ne. Ajattelin, että laitan puhtaat matot vasta syksyllä, kun kesällä voi hyvin olla ilmankin. Tänään kuitenkin ostin rompetorilta uudet matot, joten vanhat saavat jäädä toistaiseksi varastoon.


Syksyn pakollisia omenakuvia ei blogissani (tai Instagramissani) ole näkynyt, koska omat punakanelit eivät ole vielä kypsiä. Satokin näyttää heikonlaiselta. Huomenna olisi tarkoitus hakea ystäviltä vähän hillo- ja mehuomppuja. Sitten saattaa tulla ne pakolliset omenakuvat! :)

1 kommentti:

  1. Blogissani olisi sulle haaste: http://pilviraitti.blogspot.fi/2014/09/rakkaita-esineita.html :)

    VastaaPoista