lauantai 20. syyskuuta 2014

Syysherkkuja

Ihmeesti erilaisia kirppistapahtumia vaan vielä näin syksylläkin riittää. Tänään kotikulmilla oli paikallisten yrittäjien järjestämä kyläkirppistapahtuma, jonka yhtenä osana oli peräkonttikirppis torilla ja Frantsilassa. Koska esikoinen oli kuumeessa, kävin kierroksella kaksin kuopuksen kanssa.

Torilta ostimme tietenkin kassillisen kausivihanneksia. Peräkontit näyttivät olevan pääsääntöisesti täynnä ihan räjähtänyttä tavaraa - virttyneitä ja likaisia vaatteita, linttaan astuttuja kenkiä, auringon haalistamia ulkoleluja ja kamalia tiimariastioita. Käytiin kuitenkin vielä Frantsilassa, ja sieltä löytyi aarteita heti ensimmäiseltä myyjältä.

Ostin kuusi kappaletta vanhoja värillisiä juomalaseja. Nämä Kaj Franckin suunnittelemat puristelasit ovat Nuutajärven lasitehtaan tuotantoa, malli on 5023. Se oli tuotannossa 1954-68. Näitä samoja on äidilläni keittiön vitriinissä.

Kaj Franck kelpaa aina.
Ostin samaiselta myyjältä myös pikkuisen Villiruusu-emalipannun. Koriste on Esteri Tomulan suunnittelema, ja tarrassa lukee Arabia Wärtsilä. Kuvassa taempana näkyvät kaksi pannua olen löytänyt kirppiksiltä jo aiemmin.

Pannukolmikko.

Frantsilasta ostin myös Kehäkukan lakua. Oho, kuvassa on myös paikallisen leipomon suklaamunkki.

Lievästi meni herkutteluksi koko lauantai...
Loppupäivä kului sisätiloissa kuumepotilaan kanssa. Sen verran piipahdin ulkona, että keräsin pudonneet omenat. Niitä kertyi ämpärillinen. Keitin suurimman osan hilloksi.

Punakanelia.
Nams!

Jälkiruokaakin on hyvä olla. Milloinkas sitä muulloin omenapiirakkaa kuin syksyllä?

Mantelinen omenapiirakka. Apple pie on tiedossa huomenna.
Herkullista viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti