perjantai 27. helmikuuta 2015

Pullantuoksua keittiöön

Otsikko on harhaanjohtava. Meillä ei ole leivottu pullaa noin vuoteen. Nyt on kyseessä omatekoinen mysli.

Pidän suuresti myslistä ja vielä enemmän muromyslistä. Kaupasta vaan ei löydy oikein sopivaa tuotetta, sillä en halua sokeria enkä turhaa rasvaa. Kaupan muromyslit ovat oikeita kaloripommeja. Tavallista mysliä saa kyllä luomuna, sokerittomana ja rasvattomana, mutta yleensä ne ovat suurimmaksi osaksi kaurahiutaleita. Pähkinäisestä myslistä saa pähkinänmuruja etsiä suurennuslasilla, marjamyslissä on muutama pakastekuivattu mansikanpala. Koska teen lähes kaikki ruuat itse, teen myös myslini.

Olen havainnut, että kunnon annos marjoja, maustamatonta jugurttia ja omatekoista mysliä pitää nälän loitolla lounasaikaan asti. Löysin taannoin hyvän granolan ohjeen, jonka olen muokannut omaksi myslireseptikseni. Kas tässä:

6 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoslastuja
1dl pekaanipähkinöitä
1dl cashewpähkinöitä
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia
reilu ripaus (1tl) ceyloninkanelia
reilu ripaus (1tl) kardemummaa
1 dl luomurusinoita

Pähkinät kannattaa pilkkoa muutamaan osaan, se sujuu käsin. Ainekset rusinoita lukuun ottamatta sekoitetaan ja levitetään tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paahdetaan uunissa 150 asteessa noin 25 minuuttia. Mysli palaa helposti, joten kannattaa pitää sitä silmällä. Rusinat sekoitetaan myslin joukkoon vasta paahtamisen jälkeen, jotta ne eivät pala.

Ainekset sekoitetaan.

Uuniin menossa.

Uunista tulossa.

Rusinat lisätään vasta lopuksi.

Säilytä kauniissa lasipurkissa!
Kun paahtaa tätä mysliä, keittiöön leviää aivan ihastuttava kanelin ja kardemumman tuoksu. Meillä se on aiheuttanut jopa pieniä pettymyksiä, kun tuoksu antaa ymmärtää, että pullaa olisi tulossa. :)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Näitä myslireseptejä oon aiemminkin lukenut blogeista, mutta vielä en ole uskaltanut kokeilla. Täytyykin taas laittaa sun resepti kokeiluun. :) Löysin muuten maustettua sokeritonta ja makeutusainetonta jogurttia viimein kaupasta. Arla on alkanut valmistaan Luonto+ jogurttia mangon ja mustikan makuisena. Varsinkin mango on herkkua!

    VastaaPoista