tiistai 17. helmikuuta 2015

Turistina syrjäisessä rannikkokaupungissa

Vietimme Miekkosen kanssa viikonloppua Helsingissä. Oikeastaan kyseessä oli a-luokan reissu, sillä Miekkonen oli molemmat päivät töissä ja minulle jäi aikaa tehdä ihan mitä vaan!

Sää ei suosinut. Lauantaina satoi räntää ja tuuli hyisesti. Jokaisessa kaupassa tuli hiki, ulkona vilu. Ehkä siksikin joka paikassa oli vähän väkeä ja paljon tilaa.

Kävin tietenkin Ruohonjuuressa hankkimassa raakasuklaata ja mausteita. Suklaata ei jäänyt kovin paljoa kotiin asti tuotavaksi.


Poikkesin lämmittelemässä Hymy Raw Food Cafeessa hyöryävän kuuman mausteisen pakurihaudukkeen ja raakasuklaa-vadelmakakun äärellä. Maut olivat kohdillaan ja kakku oli parasta koskaan syömääni raakakakkua. Siihen tosin ei kauhean paljon vaadita, sillä tähän asti olen tehnyt raakakakkuni itse... Mutta voisinpa väittää, että kakkua olisi voinut luulla ihan tavalliseksi juustokakuksi, jos ei olisi tiennyt.


Vietin suurimman osan päivästä kiertelemällä vaatekauppoja. Minna Parikan liikkeen ikkunassa ihastelin innovatiivisia kenkiä. Siitä tulikin mieleeni siirtyä lounaalle.


Lounaaksi olin päättänyt syödä sushia. Sitä oli tarjolla aivan joka paikassa! Siinä oli yksi asia, josta iski välitön kateus helsinkiläisiä kohtaan. Sunnuntaina huomasin, että sushia saa jopa elokuvateatterista! Koska nälkä oli kova ja sushia saan harvoin, valitsin Fukun sushibuffetin, jotta kerrankin saisin syödä niin monta palaa kuin huvittaa. Enkä kerro, montako söin.


Lauantai-iltana suunnistimme Kaapelitehtaalle Kustom Kulture -tapahtumaan. Oli mukava nähdä tuttuja ja nauttia tunnelmasta.


Paikalla oli pari muutakin.


Sunnuntaiaamu valkeni kylmänä mutta poutaisena. Mahtavan aamiaisen jälkeen lähdin jälleen tutustumaan kaupunkiin.


Koska ystäväni sairastui, en päässyt hänen kanssaan lounastreffeille. Keksin korvaavaa tekemistä, menin katsomaan Fifty Shades of Greyn. Aamulehden kriitikko oli antanut elokuvalle kaksi tähteä ja lyttäsi leffan kovin sanankääntein, mutta ei tiennyt edes kirjailijan nimeä. En ole koskaan katsonut elokuvaa, joka olisi parempi kuin kirja ja niin kävin tässäkin. Elokuva tarjosi kuitenkin mitä parasta arjen eskapismia ja mitäpä muutakaan väsynyt äiti-ihminen kaipaa.


Lounaaksi nautin jälleen runsaasti sushia. Viimeisen tunnin aikana onnistuin tuhlaamaan enemmän kuin koko reissun aikana siihen asti, koska astuin vahingossa Showroom8 -liikkeeseen ja innostuin Desigualin kevätmallistosta. Kotimatkalle lähdimme kohti auringon laskua.


Ensimmäistä kertaa Helsingin visiitin jälkeen jäi sellainen olo, että haluan sinne pian uudestaan. Onnistunut loman aloitus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti