perjantai 7. elokuuta 2015

Kotipuuhia ja vähän kirppistelyä

Viimeiset lomapäivät ovat kuluneet sadonkorjuupuuhissa. Mansikoita säilöin pakastimeen ylivoimaisesti eniten, 45 kiloa. Puolet tuosta määrästä kävin poimimassa itse. Herukoita meillä on vain neljä pensasta, mutta niistä tuli tänä vuonna ennätyssato, melkein neljä ämpärillistä marjoja. Keitin suurimman osan mehuksi, vähän laitoin punaherukkaa kokonaisena pakastimeen.

Pulleita herukoita oli paljon!

Vadelmiakin on tullut melko runsaasti, vaikka niissä onkin paljon matoisia ja muuten huonoja marjoja joukossa. Vielä on myös paljon raakileita, joten satokausi jatkuu.

Taitavia piiloutujia nämä vadelmat!
Mustikoita en kerää itse, mutta sukulaiset ovat onneksi innokkaita marjastajia. Oli aika, jolloin en käyttänyt mustikoita muuhun kuin leivontaan, mutta nykyisin syön niitä runsaasti pakastimesta sellaisenaan. Mustikat ovat myös viisivuotiaan lemppareita.

Metsän sinistä kultaa!
Tänään innostuin leipomaan mustikkapiirakkaa jälkiruuaksi.

Hyvää oli!
Loimaalla käydessämme kävin myös sienestämässä lapsuudenkodin maisemissa. Vanhalla tutulla koivukujalla ja sen läheisyydessä kantarelleja oli valtavasti. En ole syönyt kantarelleja vuosiin, ja halusin antaa niille uuden mahdollisuuden. Valitettavasti en vaan tykännyt yhtään. Valmistin ne ohjeen mukaan haihduttamalla ensin nesteet pannulla ja sitten lisäsin voita ja sipulia. Lopputulos oli kamala yhtä kaikki. Ehkä sienten makua ei huomaisi niin paljoa, jos ne lisäisi vaikka pitsaan ja paljon vahvaa juustoa päälle, mutta miksi sitten laittaa koko sieniä.

Moni kakku päältä kaunis...
Mansikoista syntyi myös jokunen leivonnainen, kuten tämä mansikka-kinuskikakku äitini syntymäpäiville. Näyttävä kuviointi saatiin aikaan kaatamalla täytteitä vuokaan vuorotellen. Täytteet olivat aika löysiä ja kakkuun tulikin todella paljon liivatetta. Maku ja koostumus olivat onnistuneita.

Ohjeen löydät Kinuskikissalta.
Monena päivänä on myös käyty kirppiksillä, mutta mitään erityisempää ei ole löytynyt. Innostuttiinpa ajelemaan Kokemäen Tuohitorillekin kuluneella viikolla. Tuohitorilla on runsaasti vanhaa Arabiaa, Finelin emalia ja kotimaista lasia, mutta tällä kertaa ei ollut kokoelmista puuttuvia esineitä. Miekkonen sieltä teki enemmän löytöjä. Minä löysin vain yhden pienen Arabian sokerikon ja toistakymmentä Looney Tunes -avaimenperää.

Jälleen musiikki raikaa!
Lähiseudun kirpparit on koluttu tänä kesänä moneen kertaan, mutta aina jotain pientä löytyy. Ikaalisista ostin Arabian kukkaruukun (samanlaisen löysin aiemmin kesällä kotikylän pikkukirppikseltä) ja vähän siipeensä saaneen desin mittakannun.

Kukkapurkki ja söpöinen mittakannu.

Ostin myös uudenveroisen Metal Mania Aliaksen kahdella eurolla. Siinä on hieno ulkoasu ja musta tiimalasi! Sanat kyllä ovat aika haastavia selitettäviä, kun pitäisi ilmeisesti ymmärtää jotain heviskenestä. Mitenköhän sitä selittäisi esim. "Brother Firetriben" "Pecu Cinnarin" tai "Jörg Michaelin"? Jos ei kotona, niin ehkä töissä joku suostuu tätä pelaamaan.

Huippuhieno Alias.
Viikonloppu vielä ja sitten maanantaina töihin. Toisaalta on ihan kiva palata arkirutiineihin hyvin levätyn kesän jälkeen. Työkavereitakin on mukava nähdä taas pitkästä aikaa!

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti