lauantai 5. syyskuuta 2015

Lauantaipäivä kouluhuutokaupassa

Harrastimme tänään arjen eskapismia viettämällä päivää kouluhuutokaupassa. Ihan kauhean kaukana todellisuudesta ei siis kuitenkaan käyty, kun aihepiiri oli taas tämä... Tällä kertaa huutokauppa oli Nakkilassa, Kukonharjan lakkautetulla alakoululla.

Myynnissä oli runsaasti koulutavaraa. Erityisesti itseäni kiinnosti opetustaulut, mutta ne myytiinkin jo ennen varsinaisen huutokaupan alkua "nopeat syövät hitaat" -periaatteella ja huokealla kappalehinnalla. Onnistuimme Miekkosen kanssa nappaamaan muutaman, mutta esim. himoitsemani Masalinin kasvitaulut olivat tietenkin jo menneet. Seuraavat neljä saimme.

Lepakot ja myyrät

Rodut

Kastemato
Maaliikennemerkit
Hauska yksityiskohta liikennemerkkitaulusta
Miekkonen innostui huutamaan isännän olohuoneen seinälle ja minä päätin napata Suomen historiallisen kartan. Molempia joutui vähän huutamaankin, ja se oli niin hauskaa!


Kekkonen

Suomen historiallinen kartta
Kartta pääsi heti seinälle ja vanha taulu heivattiin yläkertaan.
Kappalehintaan myytiin myös kirjoja. Kaikki kirjat ikään ja kuntoon katsomatta maksoivat euron kappale. Myös muut tarvikkeet kirjakaapeissa maksoivat euron. Löysin satuja ja pahvityömalleja.

Vanhat kirjat ovat ihania artefakteja!

Jotain viehättävää on näissäkin!
Laatikollinen kukka-aiheisia leimasimia maksoi 7 euroa. Oikeastaan huusin tämän puhtaasti kauniin laatikon ansiosta, mutta lähempi tarkastelu osoitti, että leimasimetkin ovat todella ihastuttavia. Joutunen nyt siis askartelupaskarteluhommiin lapsosten kanssa.

Kauniita leimasimia kauniissa rasiassa
Huutokauppa eteni verkkaisesti ja tavaraa oli todella paljon, joten lähdimme kesken pois. Kotimatkalla poikkesimme Kokemäen Tuohitorilla, josta löytyi punainen sifoni. Kävimme syömässä Kauvatsan persoonallisella Gulf-huoltoasemalla. Aina kun vain voi, pitää yrittää suosia muuta kuin jättimäisiä aakkosasemia. Kotona alkoihin heti mallaaminen ja suunnittelu, minne uudet aarteet sijoitettaisiin.


Heippa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti