lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kangasalan Restaurantapäivät 2016

Eilen perjantaina vietimme kesäpäivää Kangasalla. Kyseessä oli Tampereen seudun mobilistien järjestämä vuosittainen romutoritapahtuma, jossa on yleensä todella runsaasti myyjiä (n. 700) ja ostajia. Tapahtuma on kaksipäiväinen (perjantaina klo 10-20 ja lauantaina klo 7-15), mutta parhaat löydöt tekee aikainen mato, joten olimme paikalla heti perjantaina jo ennen kymmentä.

Aiempina vuosina aurinko on porottanut ja polttanut pakastebroilerin värisiin jäseniini kunnon punat, mutta nyt sai kääriytyä takkiin ja piiloutua sateenvarjon alle. Myyjiä ja ostajia oli tavallista vähemmän, mutta yhtä kaikki tarjontaa oli mukavasti.

Alkuun satoi ihan kunnolla.
Vähän masentava romutoripöytä...
Arabiaa.
Ja lisää herkkuja. Pienellä Heluna-kannulla oli hintaa 92e.
Hauskat kiukkuiset nuket.
Jatkuvasti tulen nirsommaksi hankintojen suhteen, koska monenlaista alkaa olla jo kerättynä ja puuttuvia palasia on aina vain haastavampaa löytää. Monesti tosin löytää jotain, mitä ei tiennyt tarvitsevansakaan, ja sitten sille löytyy passeli paikka kotoa.

Löydöt.
Vanhoja opetustauluja alkaa jo olla melkoinen määrä, eikä kaikille löydy edes paikkaa. Silti kartutin nytkin kokoelmaa parilla, koska sopuhintaan löytyi hauskat. Paavo Nurmi päätyy yleisurheilua harrastavan kaimansa seinälle ja Tuberkuloosiliiton ohjeistus keittiöön.

Oivallinen keittiöntaulu.
Arabian Pomona ja Tutti Frutti -sarjoja olen keräillyt jonkin verran, ja nyt löytyi vähän täydennystä. Kotona tosin huomasin, että karviainen minulla jo oli... Näin hyvä keräilijä olen, etten edes tiedä mitä minulla on ja mitä ei! Mansikkamuki taas on ollut pitkään toivelistalla, mutta tähän asti on löytynyt vain liian huonokuntoisia tai tyyriitä yksilöitä. Nyt minulla on hienoin mahdollinen kesäkahvimuki! Finelin punainen jääkaappirasia oli edullinen heräteostos. Se tuli ilman kantta, mutta kannen oli tämä kaukaa viisas keräilijä napannut jo aiemmin kirpparilta.

Puuttuvia palasia. :)
Poikkesimme kotimatkalla vielä Lentolassa Pirkan kirpputorikeskuksessa, mutta sieltä ei löytynyt tällä kertaa mitään. JOS en olisi jo ostanut yllä mainittuja tavaroita, OLISIN varmaankin ostanut Kasperi-kynttilänjalan, mutta kun en niitäkään oikeastaan keräile. Pirkan kirpputorikeskuksessa on Retropuoti, jossa on monenlaista kivaa vanhaa tavaraa. Retropuodissa tavarat olivat "oikeissa" hinnoissaan eli vähintäänkin kolminkertaisia kirppishintoihin verrattuna.

Yleiskuva Retropuodin herkuista.
Blogin kirjoittelu on ollut puoli vuotta tauolla. En lupaa lyhentää postaustiheyttä, mutta mielessä olisi pari aihetta, joista saattaisi tekstiä syntyä. Kirppareilla, romutoreilla ja huutokaupoissa käydään edelleen säännöllisen epäsäännöllisesti. Kuulumisiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti