sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulustressiä

Joululoma alkoi perjantaina. Samantien alkoi joulustressi. Jouluihmisenä haluaisin kaiken olevan täydellistä. Koti pitäisi puunata perusteellisesti ja pitäisi olla itse tehtyä kystä kyllä. Kaupasta pitäisi muistaa ostaa tarvikkeita sen verran, että riittää takuulla loppiaiseen asti. Koska yksin saa ihminen puuhata, hermo kiristyy. Pikkuapulaiset ovat koko ajan vain tiellä, sotkevat lisää ja vaativat aikaa. Sitten harmittaa, kun en ehdi leikkiä, lukea enkä kantaa, kun pitäisi laittaa kotia joulukuntoon. Tänä vuonna minun piti ulkoistaa joulusiivous, mutta unohdin aivan täysin varata sen. Nyt on jo vähän myöhäistä.

No, viikonloppu on nyt tässä vaiheessa enkä ole imurointia ihmeempää ehtinyt tehdä siivouksen eteen. Leivonnaisiakaan en ole tehnyt kuin kahta sorttia. Laatikot on ostettu kaupasta valmiina, kinkku kypsänä Palviportilta. Mietin vakavasti, että onko tässä mitään järkeä. Olen niin rättiväsynyt töistä ja kaikesta, että jopa kivalta tuntuvat asiat tuntuvat nyt raskailta. Haluaisin vain hullutella lasteni kanssa, en puunata saunaa tai vessaa. Alan ymmärtää niitä ihmisiä, jotka lähtevät jouluksi mummolaan tai ulkomaille.

Aleksantereita, santereita ja taaimmaisena siintää palkinto.

Appivanhemmat toivat joulukuusen illalla. Nyt kun se on koristeltuna tuolla huoneen nurkassa, alkaa tuntua joululta. Koristeluvaiheessa kuusi kertaalleen kaatui, toivottavasti se on hyvä merkki.

Kattoon asti!
Saimme joululahjaksi naapurista ihania vanhoja ohuita lasisia kuusenpalloja. Ne päätyivät yläoksille, pikkuapurit saivat tyytyä ripustamaan tavallisia. Kuuseemme päätyy joka vuosi myös kolme enkelinukkea, jotka olivat minulla jo lapsena.

 Enkelinuket ovat peruja lapsuudestani.
Huomenna saapuvat ensimmäiset jouluvieraamme. Jouluaatto klo 12 on takarajani, kun Suomen Turku julistaa joulurauhan, saa se luvan laskeutua myös meille. 

1 kommentti:

  1. Mäkin oon jouluihminen ja suorastaan hävettää ja harmittaa kuinka vähän tänä vuonna oon panostanut. Laatikot on Saarioisten ja niitäkään en edes vaivautunut ostamaan vaan äiti toi. Ei vaan ole jaksanut. Onneksi joulu tulee ilman hössöttämistäkin ja siivota ehtii paremmin myöhemminkin. Hyvää joulua!

    VastaaPoista